Liigaan saatiin vielä siirtotakarajalla nimekäs vahvistus, kun kultaleijona Juhamatti Aaltosen, 38, sopimuksen Pelicansin kanssa sai viimein vahvistuksensa.

Monet epäilivät Pelicansin hakevan ”Juhiksesta” loppukauden vahvistusta pätkäsopimuksella. Sen sijaan Aaltosen kouraan lyötiin kerralla myös ensi kauden kattava sopimustarjous. Tämä yllätti taiturimaisen hyökkääjän itsensäkin.

– Kyllähän se vähän yllätti, että tuli tällainen mahdollisuus. Varmasti tästä herää monella ajatuksia, että mitä helvettiä, Aaltonen myöntää Ilta-Sanomille.

– Minulla oli vahva tunne siitä, että haluan pelata vielä tämän kauden jälkeenkin, ja kun Pelicansilla oli halua pidempään sopimukseen, niin olin ilman muuta kiinnostunut. Kai he tietävät, että pystyn vielä toimittamaan, Aaltonen arvioi.

Pitkään kiertolaiselämää jääkiekkouransa tiimoilta viettänyt hyökkääjä myöntää perhetilanteen olleen ratkaisevassa asemassa sen suhteen, että alkukaudella Tshekeissä ja Tanskassa kiekkoillut konkari päätti palata kotimaahan. Miehen perhe asuu Espoossa.

– Vaimo joutui taas kerran venymään minun työni takia. En olisi edes lähtenyt ulkomaille, jos perhe ei olisi päässyt mukaan. Tanskassa yksin ollessani alkoi jo nopeasti tuntua, että kyllä tämä perheen arki on saatava nyt rullaamaan nopeasti normaalisti.

– En enää pysty venymään ja paukkumaan liikaa, Aaltonen myöntää.

LUE MYÖS: