NHL:ssä nähtiin tiistain vastaisena yönä harvinainen kaksi superlupausta sisältänyt jättitreidi, kun Anaheim Ducks hankki juuri päättyneiden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen tähtihyökkääjä Cutter Gauthierin vaihdossa puolustaja Jamie Drysdaleen sekä 2. kierroksen varausvuoroon.

Syyksi paljastui nopeasti jenkkihyökkääjä Gauthierin kieltäytyminen pelaamasta Flyersin paidassa. Ducksin GM Pat Verbeekin mukaan mahdollisuus vuoden 2022 ykköskierroksen 5. varauksen hankkimiseksi oli seuralle liian houkutteleva tarjous sivuutettavaksi.

– Tämä oli kauppa, joka meidän oli tehtävä, sillä Cutterin omaavaa dynaamista taitoa ei ole useinkaan saatavilla. Näemmä Cutterin pitkäaikaisena, korkean profiilin ja isojen hetkien pelaajana. Haluamme myös kiittää Jamietä hänen neljästä vuodestaan Anaheimista. Hänen kauppaamisensa oli vaikea päätös, sillä Jamiellä on edessään mahtava tulevaisuus niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, Verbeek kommentoi medialle.

Drysdale oli Ducksin 1. kierroksen 6. varaus vuodelta 2020. Mies nakutti jo ensimmäisellä täydellä NHL-kaudellaan komeat 32 tehopistettä. Gauthier, 19, puolestaan ei ole vielä pelannut otteluakaan NHL:ssä. Nuorukainen iski USA:n kultajuhliin päättyneissä nuorten MM-kisoissa pelaamissaan seitsemässä ottelussa 12 tehopistettä.