Nuorten Leijonien lupaavasti alkanut pronssiottelu alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa suli karmealla tavalla päätöserässä Tshekkiä vastaan. Tshekki kuittasi pronssit nimiinsä 8-5-voitolla.

Nuoret Leijonat aloitti pronssipelin välierän tapaan räväkästi Rasmus Kumpulaisen ja Jani Nymanin tulitettua kahdella maalilla kaikki Tshekin MM-kisaottelut tähän asti pelanneen maalivahti Michael Hrabalin vaihtoon vajaassa yhdeksässä minuutissa.

Tshekki rankaisi Suomen kisojen helmasynnistä eli huonosti alivoimapelaamisesta kahdella ylivoimaosumalla ja nousi tasoihin ennen toisen erän puolta väliä. Nuoret Leijonat ei tästä häkeltynyt, vaan siirtyi 3-2-johtoon vain 15 sekuntia edellisestä takaiskusta Konsta Heleniuksen maalilla. Lenni Hämeenaho lisäsi johdon 4-2:een vain 19 sekuntia edellisestä, minkä jälkeen sama mies veivasi komeasti 5-2-osuman ja näytti jo ratkaisevan pronssimitalit suomalaisille.

Tshekki aloitti huiman kirinsä toisen erän lopulla, kun Ondrej Becher karkasi alivoimalla läpiajoon ja kavensi taukotilanteeksi 3-5. Kolmannessa erässä Suomen löysä pelaaminen kostautui ja Tshekki viimeisteli upean nousunsa ja tasoitti 5-5:een ylivoimalla vain pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Tämäkään ei vielä Tshekille riittänyt, vaan Tomas Hamara niittasi Tshekin 6-5-johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli pelaamatta enää 1.41 minuuttia. Tämän jälkeen Tshekki iski kiekon vielä kahteen otteeseen Suomen tyhjään nuottaan.

Tshekin ykköstähtenä loisti upealla laukauksellaan Suomea kurittanut Becher (3+2) sekä Jiri Kulich.