NHL:ssä valmisteltiin tiistaiyönä poikkeuksellinen vaihtokauppa, jossa Philadelphia Flyers myi suurimman lupauksensa Cutter Gauthierin Anaheim Ducksiin. Vastikkeena Flyersiin siirtyi Ducksin 21-vuotias puolustaja Jamie Drysdale ja 2. kierroksen varausvuoro.

19-vuotias Gauthier on Flyersin ykköskierroksen 5. varaus kesältä 2022. Bostonin yliopiston huippuhyökkääjä säkenöi Göteborgissa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hänen edustama Yhdysvaltojen joukkue marssi kultaan. Gauthier jakoi turnauksen pistepörssin piikkipaikan tehtyään seitsemässä ottelussa pisteet 2+10=12.

Flyersin GM Danny Briere paljasti heti vaihtokaupan jälkeen lehdistötilaisuudessa, että Gauthier ei ollut halukas edustamaan Flyersia. Superlupaus oli jo viime kesänä kieltäytynyt saapumista nuorten lupausten harjoitusleirille, eikä seura ole saanut häneen kontaktia tämän jälkeen.

Flyersin organisaatiolle viimeinen tikki oli se, kun Briere ja Flyersin seurapresidentti Keith Jones olivat matkustaneet viime viikolla Göteborgiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin tapaamaan Gauthieria, mutta nuorukainen ja hänen edustajansa olivat kieltäytyneet näkemästä heitä.

– Yritimme kommunikoida Gauthierin ja hänen edustajiensa kanssa, mutta he eivät suostuneet siihen. Halusimme vain tuoda esille tilanteemme ja kertoa mitä suunnitelmia meillä on organisaatiossamme. Valitettavasti emme saaneet koskaan mahdollisuutta siihen, Briere harmitteli lehdistötilaisuudessa The Athletic -sivuston mukaan.

– Tämä asia on ollut vireillä jo jonkin aikaa. Yritimme antaa hänelle tilaa ja yritimme saada häneen yhteyttä useita kertoja. He eivät siltikään kommunikoineet, Flyersin GM jatkoi.

Seurapresidentti Keith Jones ei ollut yhtä varovainen sanojensa kanssa, kuin työparinsa.

– Jos et halua olla Flyer, niin silloin sinusta ei tule Flyer, Jones jyrähti Philadelphian paikalliskanavalla tiistaina.

– Hänen vaihtoarvonsa ei olisi koskaan ollut suurempi MM-kisojen jälkeen. Se olisi vain tippunut ja tippunut, jos sana olisi levinnyt tästä, Jones jatkoi kiitellen samassa yhteydessä NHL:n seurapomoja, jotka pitivät kiusallisen tapauksen medialta piilossa.