HIFK tiedottaa purkaneensa maalivahti Tomi Karhusen, 34, tätä kautta koskeneen pelaajasopimuksen. Ratkaisun kerrotaan tapahtuneen osapuolten välisessä yhteisymmärryksessä.

Täksi kaudeksi HIFK:hon hankittu Karhunen oli koko syyskauden sivussa loukkaantumisen takia. Kokenut torjuja siirtyi pelikuntoon toivuttuaan lainalle Oulun Kärppiin, jossa hän on pelannut viisi ottelua torjuntaprosentilla 90,7.

Karhusen lainasopimus Kärppien kanssa päättyi keskiviikkona, eikä HIFK:lla ollut enää tarvetta kolmannelle maalivahdille.

– Kolmen huippuvahdin pitäminen on kestämätön yhtälö niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Tiesimme, ettei tilanne voi jatkua näin ja päädyimme Tomin kanssa yhteisymmärryksessä purkamaan sopimuksen, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo tiedotteessa.

HIFK:n loppukauden maalivahtitandemi on Roope Taponen ja Niko Hovinen. Kaksikko on jakanut tasaisesti vastuuta läpi kauden.

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Tomi Karhusen ja HIFK:n välinen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

– Kolmen huippuvahdin pitäminen on kestämätön yhtälö niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Tiesimme, ettei tilanne voi jatkua näin ja päädyimme Tomin kanssa yhteisymmärryksessä purkamaan sopimuksen,…