NHL:n maalivahtilegenda Dominik Hasekia pidetään yleisesti yhtenä kolmesta parhaasta pelipaikallaan koko lajin historiassa.

Hasekin entisellä joukkuetoverilla Matthew Barnabylla on selvä mielipide siitä, kuka kolmikosta Hasek, Patrick Roy ja Martin Brodeur on historian paras maalivahti.

– Ihmiset voivat puhua Brodeurista ja Roy’sta. Minulle Dominik on paras maalivahti, joka on koskaan pelannut tätä peliä. Minun papereissani kukaan ei pääse edes lähelle – tai edes kauas, Barnaby naulaa Bodog Canada -ohjelmassa.

Kun puhe kääntyy Hasekin avuihin pelikaverina, Burnabyn ääni kellossa muuttuu radikaalisti.

– Vittu että vihasin sitä kaveria! Huonoin pelikaveri ikinä. Ikinä! Dominik oli paras maalivahti historiassa, mutta pelikaverina? Hemmetti, se paska jota näin tämän jätkän tekevän pelikavereille ja faneille… Hän ei ollut mahtava joukkuekaveri, eikä ”mahtava” ole sana jota haluaisin käyttää. Hän saattoi olla välillä täydellinen kusipää, Burnaby tykittää.

Hasek raahasi 1990-luvulla yleensä keskinkertaisella materiaalilla kauteen lähteneen Buffalo Sabresin pudotuspeleihin seitsemän kertaa yhdeksän kauden aikana. Barnabyn laskelmien mukaan näistä kuudella kaudella Sabres ei olisi ollut lähelläkään pudotuspelipaikkaa ilman tähtivahtiaan.