Toronto Maple Leafsin venäläismaalivahti Ilja Samsonov, 26, ei vakuuta tällä hetkellä millään mittarilla. Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä hän antautui kuusi kertaa, kun Columbus Blue Jackets kaatoi Toronton jatkoajan jälkeen 6-5. Samsonoville kertyi ainoastaan 15/21 torjuntaa.

Koko kauden aikana Samsonov on pelannut 15 ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa on karsea 86,2% ja päästettyjen maalien keskiarvo peräti 3,94. Molemmissa tilastoissa hän on koko NHL:n toiseksi huonoin tällä hetkellä. Samsonov on pystynyt voittamaan tällä kaudella viisi ottelua.

Samsonovin edellisen neljän ottelun päästettyjen maalien määrät ovat kuusi, viisi, kuusi ja neljä. Samsonovin torjuntaprosentti on Toronton seurahistorian huonoin ensimmäisen 15 startin jälkeen sitten kauden 1989-90 ja Allan Besterin. Tämän lisäksi NHL-maalivahdin torjuntaprosentti on viimeksi ollut yhtä alhainen 15 startin jälkeen kaudella 2006-07 Dan Cloutierilla.

Toronton päävalmentaja Sheldon Keefe puhui ottelun jälkeen Samsonovin tilanteesta suoraan. Jotain päätöksiä maalivahtirintamalla on tehtävä.

– Virheet lisääntyvät, kun et saa torjuntoja. Tämä on NHL. Tarvitsemme torjuntoja, pisteitä ja voittoja, joten olen varma, että Tre (GM Brad Treliving) harkitsee kaikkea, Keefe sanoi.

Toronto on osittain pakon edessä joutunut peluuttamaan Samsonovia karuista tilastoista huolimatta. Kauden vahvasti aloittanut Joseph Woll on loukkaantumisen vuoksi sivussa peleistä. Joukkueen kolmas maalivahti on Martin Jones, joka on saanut vastuuta seitsemässä ottelussa.

Sportsnet Stats

@SNstats
Ilya Samsonov's .862 Save Percentage is the lowest by a Leafs goaltender through the first 15 starts of a season since Allan Bester in 1989-90.

It's the lowest by any NHL goalie through 15 starts since Dan Cloutier (.862) in 2006-07.