Carolina Hurricanesin uskotaan etsivän uutta vahvistusta maalinsuulle.

The Athletic -sivuston toimittaja Jesse Granger arvelee, että Hurricanesin kohteena voisi olla San Jose Sharksin suomalaisvahti Kaapo Kähkönen.

– Hurricanes harvemmin tekee itsestäänselviä vaihtokauppoja. Jos he jatkavat samaa kaavaa, niin Sharksin Kaapo Kähkönen voisi olla sopiva hankinta, Granger kertoo.

Hurricanesin maalivahtien torjuntaprosentti on tällä hetkellä NHL:n huonoin. Joukkueen ykkösvahti Frederik Andersen on sivussa loukkaantumisen takia, eivätkä varavahdit Antti Raanta ja Pjotr Kotshetkov ole pystyneet paikkaamaan toivotulla tasolla.

– Hurricanes on antanut NHL:ssä vastustajalle vähiten laukauksia (25,04) ja maalipaikkoja (23,2) 60 minuuttia kohden. He puolustavat NHL:ssä parhaiten, mutta eivät saa tarvittavia torjuntoja, Granger taustoitti tilannetta.

Kähkönen on puolestaan pelannut NHL:n pohjasakkaan lukeutuvan Sharksin riveissä kelvollisesti. 27-vuotias suomalainen on torjunut 3,3 maalia enemmän, kuin odottama kertoo. Miehen torjuntaprosentti on 10 ottelussa 89,6%.

– Sharksilla on mennyt asiat huonosti tällä kaudella, mutta maalivahteja siitä ei voi syyttää. Kähkönen ja MacKenzie Blackwood ovat torjuneet yli maaliodottaman, vaikka he pelaavat historiallisen huonon puolustuksen takana. Kähkönen on kehittänyt tekniikkaansa kesäkaudella ja hän näyttää paljon kompaktimmalta maalinsuulla. Terveen ja atleettisen maalivahdin lisääminen Raannan ja Kotshetkovin avuksi voisi olla järkevä päätös, The Athleticin toimittaja uskoo.

Kähkösen 2,75 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy tähän kauteen.

Tiesitkö? Viaplay näyttää tällä kaudella kaikki NHL-ottelut suorina lähetyksinä. Voit tutustua NHL:n televisiointiin tarkemmin täällä.