Suomalaiset kiekkoveljekset Aku Räty (artikkelikuvassa) ja Aatu Räty ottivat ensimmäistä kertaa toisistaan mittaa Pohjois-Amerikan kaukaloissa Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. Veljekset kohtasivat AHL:ssä.

Aku, 22, pelaa Arizona Coyotesin farmiseura Tucson Roadrunnersissa, kun taas Aatu, 21, edustaa Vancouver Canucksin farmijoukkue Abbotsford Canucksia. Akun joukkue vei ottelun lukemin 5-0 ja Aku iski ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman.

– Olemme kuittailleet toisillemme, että kumman joukkue on parempi. Nyt näemme sen. Olen todella innoissani. Vanhempani ovat myös täällä. Olen tainnut pelata pari kertaa aikaisemmin veljeäni vastaan. Se on aina jännittävää, Aku kertoi ennen ottelua NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Joukkueet kohtasivat uudestaan jo heti seuraavana päivänä. Tuolloin Aku ei ollut mukana joukkueensa kokoonpanossa. Abbotsford tasasi tilit voittamalla numeroin 6-2 ja Aatu syötti pelissä yhden maalin.

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Aku on merkkauttanut kauden 17 otteluun tehot 3+6=9. Toista kauttaan rapakon takana viettävä Aatu on puolestaan saalistanut 24 otteluun pisteet 7+11=18.

Näet Aku Rädyn viimeistelemän osuman alta tai täältä.

Tucson Roadrunners

@RoadrunnersAHL
The shot/celly combo is simply 🔥🔥🔥

#LetsGoTucson

Tucson Roadrunners

@RoadrunnersAHL
Aku Raty makes it look easy and gives Tucson a 1-0 first period lead 🚨

#LetsGoTucson