HELSINKI. Päävalmentaja Jukka Jalonen paljasti maanantaina Leijonien kokoonpanon Sveitsin EHT-turnaukseen. Yksi kiinnostavimmista nimetyistä pelaajista on Atro Leppänen.

24-vuotias puolustaja pelasi vielä reilut neljä vuotta sitten kakkosdivisioonassa, eikä varmasti monikaan uskonut, että Leppänen pelaisi vielä jonain päivänä Leijonissa, mutta pian se on totta.

Jalosen kertoi Suomen Jääkiekkoliiton tilaisuudessa, että Leppänen on päässyt yllättämään hänet positiivisesti.

– Hän on pelannut aika alhaisissa sarjoissa ennen kuin meni Mestikseen. Viime kausi oli aika huikea Espoossa. Kun pakki tekee yli pisteen per peli, siinä on oltava jotain spesiaalia. Siitä nousu Liigaan ja osoitti heti, että pystyy pelaamaan Liigassa. Pystyy tekemään muutakin kuin hyökkäämään, pystyy myös puolustamaan. On ollut sillä tavalla erittäin positiivinen yllätys.

– Aina sitä tuolla taustalla miettii, pystyykö pelaamaan Liiga-pelejä ja pystyykö valmentaja luotettavasti hänet kentälle heittämään. Mutta peliaika kun on siellä 23 minuutissa per peli, niin ainakin Sportin valmentajat luottavat, Jalonen kommentoi medialle.

Jaakko Perttilä, Miikka Lahtinen
X (ent. Twitter): @JaakkoPerttila, @ladalahtinen