Puolustaja Miro Karjalainen, 27, palasi eilen torstaina kaukaloon oltuaan yli vuoden päivät sivussa tositoimista. Tarkalleen ottaen hänelle tuli 470 päivän tauko peleistä, nimittäin viimeksi mies nähtiin pelaamassa syyskuussa 2022.

HPK:n sopimuspelaaja Karjalainen viiletti lainalla Mestiksessä FPS:n paidassa. Hän pelasi joukkueen seiskapakkina reilun kymmenen minuutin jääajalla. Tilastojen valossa Karjalaisen ottelu ei mennyt nappiin, nimittäin TUTO Hockey voitti FPS:n 5-1 ja Karjalaisen tehotilasto näytti pelin jälkeen lukemaa -2 ja hän otti kolme kaksiminuuttista istuen jäähyllä kolmen TUTOn maalin aikana.

Karjalainen on ollut pitkään poissa pelikentiltä vakavien selkävaivojen vuoksi. Hän on joutunut käymään useammassa selkäleikkauksessa ja hänen koko jääkiekkoilijauran jatko on ollut vaakalaudalla. Nyt Karjalainen on kuitenkin pitkän kuntoutuksen jälkeen päässyt pelikuntoon.

Karjalainen pelasi viime kaudella kaiken kaikkiaan vain yhden ottelun HPK:n paidassa. Hän on pelannut Liigassa 211 runkosarjaottelua (16+11=27) ja 27 pudotuspeliä (1+1) edustaen HPK:n lisäksi HIFK:ta. Karjalainen voitti HPK:ssa Suomen mestaruuden keväällä 2019.

Karjiksella pelipäivä!🔥🔥🔥
Miro Karjalainen tänään Forssan Palloseuran kokoonpanossa! 👊

Puolustajajärkäle on nähty viimeksi kokoonpanossa 470 päivää sitten - nyt mies saa vetää pelipaidan niskaan pitkän kuntoutuksen ja työnteon jälkeen. 🙌

#HPK #Liiga #Hämpton