Liiga on myöntänyt Kiekko-Espoolle ehdollisen liigalisenssin kaudelle 2024-25. Liiga tiedotti asiasta kotisivuillaan keskiviikkona.

Liigan lisenssiprosessista vastaava lisenssikomitea oli maanantaina 18.12. esitellyt Liigan hallitukselle ratkaisunsa ja niiden perustelut kaikista kautta 2024–25 koskevista hakemuksista. Kiekko-Espoon osalta komitean ratkaisu oli puoltava, mutta Liigan ulkopuolisten lisenssihakemusten kohdalla päätökset hakemusten hyväksymisestä tekee lopullisesti Liigan yhtiökokous.

– Yhtiökokouksen päätös oli yksimielinen. Lisenssikomitean puolto Kiekko-Espoolle oli selvä, ja osakkaiden kanta asiaan muodostui sitä kautta aika selkeästi, sanoo Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Myös lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi antaa tunnustusta Espoon hakemukselle.

– Kiekko-Espoo on selvästi kehittänyt systemaattisesti toimintaansa pitkällä aikavälillä pystyäkseen tulevaisuudessa pelaamaan Liigassa. Lisenssihakemus oli erittäin ammattimaisesti laadittu ja hakemus täytti kaikki lisenssikriteerit, Luumi kommentoi tiedotteessa.

Toisen Liiga-hakemuksen jättäneen Mestis-seuran, TUTO Hockeyn, lisenssihakemus on sen sijaan hylätty.

– TuTo teki paljon töitä hakemuksensa eteen, ja uskon, että prosessin seurauksena heillä on nyt hyvä tiekartta siihen, mitä Liigassa pelaaminen vaatii. Valitettavasti seuran taloudellinen tilanne ei kuitenkaan vielä tällä hetkellä ollut Liigan lisenssikriteerien mukainen, ja tästä syystä komitealla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hylätä hakemus, Luumi perustelee.