Florida Panthersin suomalaissentteri Anton Lundell muistelee tuoreessa NHLfi Podcastin jaksossa joukkueensa satumaista viime kautta, jolloin pantterinippu eteni sensaatiomaisesti aina Stanley Cupin finaaleihin asti.

Ero edelliskauteen oli merkittävä. Tuolloin runkosarjan voittoon rallatellut Panthers tippui jatkosta jo pudotuspelien toisella kierroksella. Viime kaudella pudotuspelipaikka varmistui vasta runkosarjan päätöskierroksella Pittsburgh Penguinsin avustuksella.

Lundell näkee kahden edellisvuoden joukkueissa selvän eron. Tuo ero syntyi kesän tähtihankinta Matthew Tkachukin tulon sekä uuden valmentajan Paul Mauricen myötä.

– Se (Tkachuk) on tosi hyvä persoona ja tosi hyvä pelaaja myös. Se oli tosi iso osa meidän pukukoppia ja joukkuetta viime kaudella. Meillä oli ennen viime kautta vähän semmoinen taitojoukkue. Meille tuli uusi valmentaja. Pelityyli muuttui enemmän suoraviivaiseksi, ei hirveesti jalkakikkaa ja kärkikynää enää viime kaudella.

– Kesti hetken päästä siihen joukkueena sisään. Tkachuk kuvastaa paljon meidän pelityyliä: ei luovuteta, ollaan aika lujia eikä oteta taka-askelia. Sen viime kausi pudotuspeleissä… varmaan yksi parhaista suorituksista, mitä pelaaja voi tehdä. Ei paljon paremmin pysty pelaamaan. Carolinaa vastaan taisi tehdä neljässä pelissä kolme voittomaalia ja yksi voittomaalin syöttö, Lundell muistelee Tkachukin vaikutusta joukkueeseen.

– Se otti meidän joukkueen haltuun, Lundell niputtaa.

Voit kuunnella Lundellin pitkän haastattelun kokonaisuudessaan täältä.