Patrik Laineen ja Columbus Blue Jacketsin alavire on tämän hetken kuumin NHL-aihe Suomen kiekkomedioissa.

Hiljattain katsomokomennuksenkin kokenut Laine on saanut paljon rapaa niskaansa, mutta maalitykille löytyy myös puolustajia. Viaplayn NHL-selostaja Antti Mäkisen mukaan suurin syyllinen Laineen Blue Jackets -aikakauden alavireeseen on joukkueen pelityyli, joka ei anna suomalaishyökkääjälle Winnipeg Jetsin vuosilta tuttuja vapauksia hyökkäyssuuntaan.

– Katsokaa Jets-aikakauden pelejä. Se pitää pakkia (puolustusalueella), mutta kun rintamasuunta kääntyy, se on aikalailla ensimmäisenä siellä menossa (hyökkäyspäähän), sille pystytään pelaamaan siirtokiekkoja ja se pystyy tulemaan keskialueen yli kohti keskustaa, ampumaan tai pelaamaan poikittaissyötön, Mäkinen pohjustaa Kimanttia-podcastissaan.

– Katsokaa tämän päivän Columbuksen pelejä. Siellä se pelaa alhaalla, yrittää katkoa syöttölinjoja ja sitten kun päästää hyökkäämään, niin hän tulee kolmantena tai neljäntenä hyökkäykseen mukaan. Ja kun tuon joukkueen strategia ei ole pelata takamiesten kautta, vaan niin sanotusti ”crash the netiä”, niin hänelle ei koskaan aukene toiseen aaltoon paikkoja. Se pelaa väärää peliä, kun se yrittää olla tunnollinen, Mäkinen lataa.

Mäkisen mielestä Laineen hyökkäyspään vahvuuksia tulisikin käyttää jatkossa joukkueen hyväksi jopa puolustuspelin kustannuksella.

– Aina on keskustelua siitä, että tehdään kokonaisvaltaista pelaajaa. Miksi? Jos sen highlight on siellä toisessa päässä, maailmanluokan maalinteko. Nyt se ei onnistu, kun on opeteltu pari vuotta ihan jotain muuta. Heitetään se muu romukoppaan ja pelataan vahvuuksia, Mäkinen ohjeistaa.