Suomi ja Tshekki järjestivät Nokia Arenalla melkoisen maali-ilotulituksen Karjala-turnauksen lauantai-illan päätöskamppailussa.

Tshekki oli vahvempi kahden avausottelunsa turnauksessa voittaneen joukkueen kohtaamisesta sen napattua täydet pisteet maalein 7-3.

Tshekki aloitti ottelun hävyttömällä maalikimaralla, kun Daniel Vozenilek osui kahdesti ja Matej Stransky kerran kaksikon viedessä vieraat 3-0-karkumatkalle ennen kuin avauserää oli pelattu täyttä 13 minuuttia.

Leijonat nousi upeasti mukaan peliin, kun ensimmäistä A-maaotteluaan pelannut Niko Huuhtanen osui erän lopussa. Toisen erän alussa edellisessä pelissä Sveitsiä vastaan hattutempun iskenyt Antti Suomela toi Suomen jo maalin päähän, minkä jälkeen Eemil Erholtz iski pelin tasoihin ennen toisen erän puoltaväliä.

Tshekki ei Leijonien takaa-ajosta hämmentynyt, vaan se karkasi toisen erän lopussa David Tomasekin ja Stranskyn maaleilla jälleen kahden maalin karkumatkalle. Tomasekin kolmannen erän puolenvälin jälkeen sivaltama 6-3-osuma katkaisi lopullisesti Leijonien selkärangan.

Tshekin Radan Lencin iski kiekon vielä tyhjään leijonanuottaan reilut viisi minuuttia ennen varsinaiset peliajan päätöstä, minkä jälkeen ottelun loppu oli pelkkää kosmetiikkaa.

Leijonat kohtaa Karjala-turnauksen sunnuntain päätösottelussa Ruotsin. Kiekko putoaa jäähän Nokia Arenalla kello 17.

Katso Suomen maalit alta.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Ja sieltä välitön kavennus!

Niko Huuhtanen iskee uransa ensimmäisen A-maajoukkuemaalin ja erittäin tärkeään paikkaan! 👏

Suomi 1 - Tshekki 3

#Leijonat #EHTfi

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Antti Suomela iskee jo turnauksen neljännen maalinsa, ja tuo Suomen maalin päähän!

Suomi 2 - Tshekki 3

#Leijonat #EHTfi

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Ja peli on tasan!

Suomen neloskentältä erinomainen vaihto ja tästä palkintona Eemil Erholtzin iskemä maali! 😎

Suomi 3 - Tshekki 3

#Leijonat #EHTfi