Toronto Maple Leafsin ruotsalaistähti William Nylanderin jatkosopimusneuvottelut ovat yksi NHL:n siirtomarkkinoiden kuumimmista perunoista.

Osapuolet eivät solmineet uutta sopimusta ennen kauden alkua, mikä on herättänyt ilmoille kysymyksiä viime kaudella 87 pistettä runkosarjassa iskeneen tähden ensi kauden osoitteesta.

The Leaf Report -podcastissa aiheesta puhunut arvostettu NHL-sisäpiiritoimittaja Chris Johnston ei olisi Leafs-fanien puolesta huolissaan Nylanderin karkaamisesta ensi kesän vapaille markkinoille.

– Mielestäni ei ole mitään syytä olettaa, etteikö Nylander solmisi jatkosopimusta Torontoon. Neuvotteluiden likainen salaisuus on se, että Leafs tietää sen, ettei Nylander halua pelata missään muualla. Ero siinä, mitä Leafs maksaisi hänelle ja mitä hän saisi vapailta markkinoilta, ei ole niin suuri. Sanoisin, että 90-prosenttisella varmuudella Nylander pelaa Leafsissä ensi kaudella, Johnston ynnäilee.

Vielä tästä kaudesta reilut 6,9 miljoonaa dollaria tienaava ruotsalaistaituri on ollut alkukaudesta tulikuumassa vireessä. Calgaryssä syntynyt 27-vuotias on nakutellut kolmeen peliin tehot 3+3=6.