Kaksinkertainen MM-kultamitalisti, olympiavoittaja ja MM-hopeamies Jussi Olkinuora teki täksi kaudeksi paluun Liiga-kentille kovin odotuksin, mutta toistaiseksi 32-vuotiaan Olkinuoran alkukausi on mennyt täysin penkin alle.

Olkinuora on torjunut tällä kaudella kuudessa ottelussa Pelicansin maalilla. Hän on voittanut niistä yhden voittomaalikilpailun jälkeen, hävinnyt yhden jatkoajalla ja hävinnyt neljä varsinaisella peliajalla. Olkinuoran torjuntaprosentti on hyytävä 85,5% ja päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 3,47.

Vielä puolitoista vuotta sitten Olkinuora lukeutui Euroopan kuumimpiin maalivahteihin, kun hän johdatti Leijonat maailmanmestaruuteen kotikisoissa 2022 huimin tilastoin. Ennen sitä hän oli pelannut huippukausia KHL:ssä.

Olkinuoran vaikeudet alkoivat jo viime kaudella. Hän aloitti AHL:ssä ja siirtyi loppukaudeksi SHL:ään. Molemmissa sarjoissa hänen vastuunsa jäi vähäiseksi ja torjuntaprosentitkaan eivät vakuuttaneet.

Pelicansilla on myös joukkueena käynnissä hankala alkukausi. Kesällä kovia vahvistuksia riveihinsä haalinut lahtelaisseura on saalistanut 11 ottelusta 10 pistettä ja löytyy sarjataulukosta sijalta 13.