Kari Jalonen ei jatka Tshekin maajoukkueen päävalmentajana. Hänen lähdöstään on paisumassa melkoisen lihava riita.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun videovalmentaja Fredrik Norrenan pesti päättyi Tshekin maajoukkueessa viime kevääseen. Myöhemmin Tshekin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Alois Hadamczik kommentoi, ettei Jalonen halunnut toista suomalaista valmennustiimiinsä. Tosiasiassa Jalonen oli sanonut, ettei hän tarvinnut toista suomalaista valmennustiimiin.

Kesäkuussa Jalosen agentti Jiri Hamal otti sähäkästi kantaa väärinkäsitykseen Isport-sivuston haastattelussa.

– Hän toipuu edelleen puheenjohtaja Hadamczikin antamasta valheellisesta lausunnosta. Asia oli esillä myös suomalaisessa mediassa ja vaikutti henkilökohtaisesti todella paljon. Jalonen ei ymmärrä, miten on mahdollista, että Hadamczik valehteli julkisesti, Hamal sanoi.

Tästä kommentista puheenjohtaja Hadamczik ei pitänyt. Hän kysyi median kautta Jaloselta, onko hän agenttinsa kanssa samaa mieltä. Jalonen kiisti kutsuneensa kiekkopomoa valehtelijaksi tässä yhteydessä.

Hadamczik ilmaisi olevansa tyytyväinen, että totuus tuli julki ja että Jalonen ei syyttänyt häntä valehtelusta. Kiekkopomo haastoi kuitenkin Jalosen agentin oikeuteen suojellakseen itseään ja mainettaan.