The Fourd Period kertoo verkkosivuillaan, keillä kaikilla NHL-pelaajilla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä tulevalla kaudella. Pykälä on astunut voimaan jo heinäkuun alussa.

Sivuston selvittämien tietojen mukaan NHL:stä löytyy neljä suomalaista, joilla on koko kauden ajan sopimuksessaan siirron tai myynnin estävä NMC- tai NTC-pykälä (No-Movement Clause tai No-Trade Clause). Pykälän voi purkaa ainoastaan pelaajan suostumuksella.

Tällaisia pelaajia ovat Florida Panthersin Aleksander Barkov (NMC), Dallas Starsin Esa Lindell (NMC), Colorado Avalanchen Artturi Lehkonen (NTC) ja New Jersey Devilsin Erik Haula (NTC).

Vastaava pykälä löytyy myös monien supertähtien sopimuksista, kuten esimerkiksi Sidney Crosbylta, Connor McDavidiltaAuston MatthewsiltaRoman Josilta ja Nikita Kutsherovilta.

Samalla NHL:stä löytyy myös muutama suomalaispelaajaa, joilla on siirron estävä pykälä vain tiettyihin seuroihin. Esimerkiksi Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineella on siirron estävä pykälä kymmeneen eri seuraan ja Colorado Avalanchen Mikko Rantasella yhdeksään eri seuraan.