Suomalaisvalmentaja Mikko Manner on tällä hetkellä ”työtön työnhakija” niin kuin hän sen itse ilmaisee. Hän toimii parhaillaan kotikaupungissaan Vaasassa juniorikiekkoilijoiden valmennustehtävissä puhtaasti harrastusmielessä.

Edelliset kaksi kautta 49-vuotias Manner luotsasi Ruotsin SHL-seura Brynäs IF:ää, mutta sai potkut kesken viime sesongin. Tämän jälkeen Mannerin kohdalle ei ole ainakaan toistaiseksi osunut sopivaa valmennuspestiä seurajoukkuepuolelta.

Sen sijaan Leijonien apuvalmentajana Manner toimii edelleen. Hän on toiminut Jukka Jalosen apuluotsina koko Jalosen nykyisen maajoukkuepestin ajan. Edessä onkin Jalosen viimeinen kausi Leijonissa.

Leijonien seuraavaa päävalmentajaa on myös spekuloitu jo hyvä tovi. Mukana keskusteluissa on ollut myöskin Manner, joka on ollut maajoukkueen apuvalmentaja kaikkiaan jo kaudesta 2016-17 lähtien. Tällä hetkellä Manner ei kuitenkaan ole kiinnostunut Suomen maajoukkueen päävalmentajan pestistä.

– Kyllä tähtäin on etsiä ulkomailta valmennuspaikkaa. Ainoa keskittyminen on nykyinen apuvalmentajan rooli Leijonissa. Ei ole kyllä itsellä vielä minkäänlaista himoa siihen Jukan tilalle. Enemmän haluan kokemuksia pärjäämällä maailmalle ensin, Manner linjaa MTV Urheilulle.

Manner tavoittelee vahvasti paikkaa ulkomailta, eikä esimerkiksi Liigassa valmentaminen ole juuri tällä hetkellä lainkaan mielessä.

– En mä meinaa tällä kaudella missään nimessä valmentaa Suomessa. Vaikka mitä tapahtuisi. Reissu jäi ulkomailla kesken, niin ei halua siitä antaa periksi. Missään nimessä ei ole urakehitys mielessä, vaan enemmänkin oma fiilis. Tuntuu sisäinen palo kaikista sopivammalta nyt siihen.

Valmennusuransa Manner aloitti kaudella 2003-04 Sportin Mestis-joukkueessa. Hän aloitti apuvalmentajana ja nousi sitä kautta myös päävalmentajan tontille. Tulevaisuuden osalta Manner pitää avoinna sitä vaihtoehtoa, että hän luotsaisi vielä joskus oman kotikaupunkinsa seuraa. Hän tosin vakuuttaa, ettei häntä nähdä Sportin penkin takana ainakaan ihan heti.

– Miksi ei tulevaisuudessa (Sportiin). Ei esimerkiksi ensi vuonna vielä missään nimessä. Se ei kaipaa nyt meikäläisen persoonaa, Manner totesi.