Liiga-kausi 2023-24 alkaa tänään tiistaina. Ensimmäisessä ottelussa vastakkain ovat Rauman Lukko ja HPK.

Ennen kauden alkua SuomiKiekko käy vielä läpi seurojen kovimmat hankinnat. Tällä kertaa siirtomarkkinoilla muskelia on näyttänyt erityisesti kaksi seuraa.

5. Petrus Palmu, TPS

Petrus Palmun viime kausi meni täysin plörinäksi Ruotsissa. Laitahyökkääjä keräsi 41 ottelussa mitättömät tehot 1+8=9, mutta TPS:ssä asia ei varmasti huolita. Kun Palmu siirtyi viimeksi Liigaan nihkeän ulkomailla vietetyn kauden jälkeen, hän sijoittui pistepörssin kakkoseksi Jukurit-paidassa. Viimeksi Palmu muodosti Liigassa vaarallisen tutkaparin Aatu Rädyn kanssa. Nyt hän pääsee pelaamaan yhdessä Markus Nurmen kanssa, ja kaksikon voi odottaa olevan yksi Liigan vaarallisimmista ylivoimaduoista.

4. Petteri Lindbohm, HIFK

Petteri Lindbohm on luotettava peruspuolustaja, jolla on hurja määrä kokemusta voittamisesta ja kovista peleistä. Tällaista kaiken nähnyttä laatupuolustajaa HIFK tarvitsee. Lindbohmilla on painava laukaus, mutta hänen voi odottaa säväyttävän etenkin puolustusalueella. Kun otetaan huomioon Lindbohm ja muu HIFK:n laadukas pakisto sekä loistava ykkösvahti, tulee maalin tekeminen HIFK:ta vastaan olemaan työn ja tuskan takana.

3. Michal Jordan, Pelicans

Michal Jordan on poikkeuksellisen kova vahvistus Liigaan. Hän on puolustava puolustaja, mutta jalka liikkuu yhä vikkelästi ja pelinäkemys on kohdallaan. Jos hän saa kauden edetessä enemmän itseluottamusta ja huomaa, miten voi Liiga-tasolla tehdä kovaa tasoa myös kiekollisesti, kasvaa hänen arvonsa entisestään. Tällä hetkellä hän on kuitenkin luotettava oman pään isäntä, mikä on jo enemmän kuin tarpeeksi.

2. Jori Lehterä, HIFK

Jori Lehterää on vaikea hehkuttaa liikaa. Viime kaudella Jori Lehterä pääsi juhlimaan CHL- ja Suomen mestaruutta Tapparassa. Hän suoritti Liigan pudotuspelit yli piste per peli -keskiarvolla. Pelintekijänä etenkin ylivoimalla hän on aivan poikkeuksellinen. HIFK sai Lehterästä Liiga-tason supertähden. Lehterän yhteispeli Iiro Pakarisen kanssa tulee olemaan erityisen kutkuttavaa. Paperilla kaksikon kemiat osuvat erinomaisesti yhteen.

1. Ryan Lasch, Pelicans

Enää Ryan Laschin jalka ei liiku aivan yhtä vikkelästi kuin nuorempana, vaikka ei hän missään nimessä hidas olekaan. Lasch kuitenkin paikkaa hidastunutta liikettään erinomaisella pelinlukutaidollaan ja jakamalla kiekkoa hienosti eteenpäin muille pienestäkin tilasta. Näin hän onnistuu tekemään tavallisista suorista hyökkäyksistä vaarallisia maalipaikkoja. Ylivoimalla hän on Lehterän tasoinen pelintekijä, vaikka kaksikko tykkääkin pyörittää peliä aivan eri paikoista. Kaiken tämän lisäksi Lasch on kolminkertainen CHL-mestari, kaksinkertainen Ruotsin mestari ja Sveitsin mestari. Kaiken voittaneena hän antaa panoksensa jään lisäksi myös pukukopissa.