Ismo Lehkonen kehuu Kalju Corner -podcastinsa uusimmassa jaksossa Liigan hallitsevan mestarijoukkue Tapparan uudistunutta peli-ilmettä.

Ruotsalaisen mestarivalmentaja Rikard Grönborgin komentoon viime kauden jälkeen siirtynyt tamperelaisseura on esittänyt viihdyttävää vauhtikiekkoa, eikä takavuosien passiivisesta pelityylistä ole tietoakaan.

Lehkosen mielestä pelaajapuolella Grönborgin pelitavan toteuttaminen kaipaisi vielä vahvistusta kolmelle eri paikalle.

– Mä en muista näin kauden alla ettei Tapparalla olisi ollut sarjan top 4 -rosteria. Okei, siitä puuttuu vielä muutama, mutta siltikin.

– Grönborg tarvitsisi yhden tai kaksi isokokoista, varmaa kahdensuunnan sentteriä, jotka pystyy rytmittämään peliä, kun puhutaan kiekollisesta pelaamisesta. Se vapauttaisi esimerkiksi Heikki Liedeksen keskikaistalta laitaan. Tuossa pelitavassa kun se saisi olla se harppuunan kärki, niin Liedeksen ”Heseä” ei saisi sitten enää lassollakaan kiinni, ”Ika” arvioi.

Puolustukseen Lehkonen hankkisi yhden isokokoisen järkäleen.

– Yksi pakki vielä, tuo joukkue on kuitenkin aika pienikokoinen, niin sinne yksi semmoinen äijäpakki, Veli-Matti Vittasmäen tyylinen kaveri. Mikael Seppälän lähtö oli aika kova juttu eikä Seppälää ole mun mielestä korvattu. Tappara huutaa kolmea pelaajaa, Lehkonen arvioi.

Voit kuunnella Kalju Cornerin jakson kokonaisuudessaan täältä.