Montreal Canadiensin ex-GM Marc Bergevin kertoo La Pressen haastattelussa mielenkiintoisen tiedon ensimmäisestä varaustilaisuudestaan seuran peräsimessä vuonna 2012.

Kyseisenä vuonna ykköskierroksen kolmosvuorolla varanneen Canadiensin kykyjenetsijäosaston ensisijaisena mielenkiinnon kohteena oli sittemmin ongelmapelaajaksi osoittautunut Alex Galchenyuk. Tuore Habs-pomo oli kuitenkin itse kohdistanut katseensa toiseen suuntaan.

– Kyllä, pidin Morgan Riellystä todella paljon. Minut oli palkattu GM:ksi vasta toukokuun alussa ja muu staffini taas piti paljon Galchenyukista, joka olisi ehkä varattu jopa koko tilaisuuden ykkösenä, ellei hän olisi pelannut niin vähän tuolla kaudella.

– Katsoin sentteriosastoamme, jossa meillä oli mm. David Desharnais ja Tomas Plekanec. Olet juuri hypännyt uuteen duuniin, et ole koskaan nähnyt Galchenyukin pelaavan ja yrität pakottaa uuden seurasi valitsemaan jonkun toisen pelaajan? Se ei olisi ollut paras tapa aloittaa yhteistyötä, joten annoin heidän tehdä valinnan. Myönnän olleeni samaa mieltä siitä, että tarvitsimme keskushyökkääjän, mutta pidin todella paljon Riellystä, Bergevin muistelee 11 vuotta myöhemmin.

Toronto Maple Leafs varasi Riellyn lopulta viidennellä varausvuorolla. Riellystä on sittemmin kasvanut yksi seuran pitkäaikaisimmista tähtipelaajista. Viime kaudella mies iski puolustajan paikalta 65 runkosarjapeliin tehot 4+37=41. Pudotuspeleissä Rielly saldotti 11 peliin 12 tehopistettä.

Galchenyuk puolestaan solmi hiljattain sopimuksen KHL:ään. Entisen superlupauksen NHL-ura kääntyi lupaavan alun jälkeen rajuun syöksykierteeseen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.