Colorado Avalanche on päässyt ensimmäisiä kertoja joukkueena jäälle tämän syksyn harjoitusleirillä. Joukkueen päävalmentaja Jared Bednar on kasannut mielenkiintoisen uuden ykkösketjun.

Ykkösvitjassa viilettävät tuttuun tapaan Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen. Kaksikkoa täydentää kesällä hankittu Jonathan Drouin.

Paperilla kolmikon kemiat pitäisivät olla enemmän kuin kunnossa. MacKinnonin ja Rantasen yhteispelin tietävät kaikki, mutta MacKinnonilla on myös historiaa yhdessä Drouinin kanssa. Kaudella 2013-14 kaksikko dominoi kanadalaista junnukiekkoa Halifax Mooseheadsissa.

Drouin tykitti MacKinnonin rinnalla Halifaxissa 46 otteluun 108 tehopistettä. Pudotuspeleissä hän kirjasi 18 matsiin käsittämättömät 41 pinnaa. Kauden päätteeksi vaarallinen tutkapari juhli Memorial Cup -mestaruutta.

NHL:ssä Drouin ei ole lyönyt samalla tavalla läpi. Hän on kärsinyt useista loukkaantumisista, eikä fyysinen peli ja työnteko ole aina maistuneet lahjakkaalle laiturille. Viime kaudella hän pelasi 58 NHL-ottelua Montreal Canadiensissa tehoin 2+27=29. Hänen tehotilastonsa oli 18 astetta pakkasen puolella.