Ruotsalainen hyökkääjälupaus Ludwig Persson siirtyy Suomeen pelaamaan. Hän on solminut ensi kauden kattavan lainasopimuksen Mestis-seura IPK:n kanssa.

19-vuotias Persson on Washington Capitalsin 3. kierroksen varaus (#85) kesältä 2022. Hän teki Capitalsin kanssa NHL:n tulokassopimuksen varaustilaisuuden jälkeen.

Persson pelasi viime kauden lainalla kotimaansa kakkostasolla Allsvenskanissa. Hän pelasi BIK Karlskogan paidassa 45 runkosarjaottelua tehopistein 4+11=15 sekä neljä pudotuspeliä ilman pisteitä. Lisäksi hän pelasi yhden ottelun SHL:ssä Frölunda HC:n riveissä.

– Kun Washingtonista otettiin yhteyttä, pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen koko kauden mittaisesta lainasopimuksesta. Persson on todella lahjakas Ruotsin nuorisomaajoukkueputken läpi pelannut hyökkääjä, jolla on jääkiekon lajitaidot loistavalla tasolla. Kun tähän yhdistetään tausta, Frölundan kuuluisasta kiekkoakatemiasta, niin fysiikkakin on ikäisekseen hyvällä tasolla, IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen kommentoi seuran tiedotteessa.