Tapparan viime kausi oli täydellinen nappisuoritus. Joukkue voitti kevään aikana CHL:n ja Liigan mestaruudet.

Tappara oli myös taloudellisesti vahvassa iskussa. Tamhockey-konsernin liikevaihto 30.4.2023 päättyneellä tilikaudella oli 17,2 miljoonaa euroa ja tilikauden liikevoitto 0,3 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu oli peräti 4,8 miljoonaa euroa edelliseen tilikauteen verrattuna.

Liikevaihdon kasvun takana oli useita eri tekijöitä: ensimmäinen täysi kausi Nokia Arenalla, urheilullinen menestys, NHL-korvaukset ja Tampereen Talopalvelut Oy:n liiketoiminnan käynnistyminen. Lipunmyynnissä ja kannattajatavaramyynnissä oli myös merkittävää kasvua.

Liikevaihdon kasvu oli hurjaa, mutta kannattavuus jäi matalalle tasolle. Syynä matalahkoon liiketulokseen olivat lisääntyneet kustannukset kuten CHL-matkakustannukset, joukkueen täydentäminen kauden aikana ja pelaajille maksetut mestaruusbonukset.

– Tapparan liikevaihto kasvoi upean kauden ja tehtyjen investointien myötä yli 17 miljoonaan euroon. Kauden 90 pelattua ottelua ja tulevaisuutta ajatellen tehdyt investoinnit nostivat myös kustannustasoamme merkittävästi, mutta teimme silti liikevoittoa 0,3 miljoonaa euroa. Tapparassa on tapahtunut paljon muutoksia ja työskentelemme kovasti säilyttääksemme ja kehittääksemme asemaamme jääkiekkourheilun edelläkävijänä Suomessa. Visiomme on, että Tappara olisi Suomen arvokkain, kansainvälisen tason urheiluviihdebrändi, kertoo Tamhockeyn toimitusjohtaja Mika Aro.