Auston Matthewsin uusi jättisopimus teki hänestä NHL:n uuden palkkakunkun. Ensi kauden jälkeen hänen uusi sopimus astuu voimaan, ja Matthews tienaa huimat 13,25 miljoonaa dollaria kaudessa. Muihin Pohjois-Amerikan jättisarjojen tähtiin verrattuna Matthewsin ansiot eivät kuitenkaan ole kummoiset.

NBA:ssa Matthews olisi vasta sarjan 113. parhaiten palkattu pelaaja. MLB:ssä hän olisi 103. parhaiten palkattu. NFL:ssä Matthewsin ansiot olisivat sarjan 88. korkeimmat.

NFL:n parhaiten palkattu pelaaja Lamar Jackson tienaa moninkertaisesti sen mitä Matthews: 80 miljoonaa dollaria vuodessa. MLB:n supertähti Shohei Ohtani tienaa 30 miljoonaa dollaria, mutta jos summaan lasketaan yhteistyösopimukset mukaan, ovat hänen vuosiansionsa 70 miljoonaa dollaria. NBA:n tulokunkku on Stephen Curry, ja hän tienaa lähes 52 miljoonaa dollaria vuodessa.