Pohjois-Amerikkalainen mediajätti The Athletic on valinnut artikkelissaan 10 ensi kauden hinta-laatu-suhteeltaan parasta sopimusta NHL:ssä.

Koko NHL:n paras sopimus on sivuston mukaan Florida Panthersin heti avauskaudellaan seurassa Stanley Cupin finaaleihin johdattanut Matthew Tkachuk. Tunteella pelaava johtajatyyppi kuittaa kahdeksan vuoden sopimuksestaan 9,5 miljoonaa dollaria kaudessa. The Athleticin toimituksen mukaan kyseessä on räikeästi alihintainen diili.

– On edelleen äärimmäisen vaikeaa uskoa, miten he saivat Tkachukin kiinnitetyksi kahdeksaksi vuodeksi alle 10 miljoonan dollarin vuosipalkalla! Tkachukilla oli allaan uransa paras kausi ja hän teki itsestään välittömästi franchise-tason laiturin. Hinta tuntuu naurettavalta ottaen huomioon hänen ikänsä, sen mitä hän oli jo todistanut NHL:ssä sekä nousussa olevan palkkakaton. Sopimus näytti jo vuosi sitten ryöstöltä, The Athleticin Dom Luszczyszyn perustelee.

– Tkachuk on kuin ”yksisarvinen” tähän liigaan, hyvin harvinainen sekoitus voimaa ja taitoa, laukaisu- ja syöttökykyä sekä hyökkäys- että puolustuspään osaamista, toimittaja jatkaa.

Viiden kärkeen mahtuivat Tkachukin vanavedessä New Jersey Devilsin Jack Hughes, Colorado Avalanchen Cale Makar, Ottawa Senatorsin Tim Stützle sekä Minnesota Wildin Matt Boldy.