Tappara on tehnyt kaksi uutta pelaajahankintaa ensi kauden joukkueeseensa. Se on solminut yksivuotiset sopimukset ruotsalaispuolustaja Mattias Bäckmanin ja tshekkihyökkääjä Radek Muzikin kanssa. Molempien sopimuksiin sisältyy kolmen kuukauden koeaika.

30-vuotiaan Bäckmanin viimeiset vuodet ovat olleet loukkaantumisten takia hyvin rikkonaisia. Hän on pelannut viiden viime kauden aikana SHL-seura Linköping HC:ssa yhteensä vain 39 ottelua. Viime kaudella hän ei puolestaan pelannut ainuttakaan ottelua.

– Mattias on kokenut puolustaja, jolla on ollut viime vuosina paljon haasteita loukkaantumisten kanssa. Hänellä on kuitenkin todella kova halu pelata vielä jääkiekkoa ammattilaistasolla. Hän on kokonaisvaltainen kahden suunnan puolustaja, joka pystyy tarvittaessa tekemään myös pisteitä, Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa kommentoi tuoretta hankintaa seuran tiedotteessa.

– Päävalmentaja Rikard Grönborgilla on ollut suuri rooli Mattiaksen hankinnassa. He voittivat yhdessä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2012, jolloin Rikard toimi Ruotsin apuvalmentajana Roger Rönnbergin tiimissä, Tuomenoksa taustoittaa päävalmentajan vaikutuksesta Bäckmanin seuravalintaan.

22-vuotias Muzik on viettänyt edelliset viisi kautta Ruotsin kaukaloissa. Viime kaudella hän pelasi SHL:ssä kahdessa eri joukkueessa: Luleå HF:n riveissä 23 ottelua tehoin 2+0 sekä Örebro HK:ssa 21 ottelua pisteittä.

– Radek on vasta nuori pelaaja, mutta hänellä on jo runsaasti kokemusta Ruotsin pääsarjatasolta. Hän on energinen ja isokokoinen hyökkääjä, jolla on kaikki ainekset nousta aina huippupelaajaksi asti. Tällä hetkellä hän tuo leveyttä hyökkäyskalustoomme, Tuomenoksa kertoo Muzikista.

Tappara Tampere

@Tapparaofficial
Tervetuloa Tapparaan, puolustaja Mattias Bäckman ja hyökkääjä Radek Mužik!

Molemmat pelaajat liittyvät Tapparaan kauden 2023-24 kattavilla sopimuksilla, joihin sisältyy kolmen kuukauden koeaika.

📰 Lue uutinen: tappara.fi/fi-fi/article/…

#Tappara #Liiga #ChampionsGoBeyond