Hockey Hall of Famen vuoden 2023 uudet pelaajavalinnat ovat nyt selvillä. Kunniagalleriaan liittyvät mukaan Tom Barrasso, Henrik Lundqvist, Pierre Turgeon, Caroline Oullette, Pierre Lacroix ja Ken Hitchcock.

Pohjois-Amerikassa jälleen somemyrskyn aiheutti se, ettei venäläislegenda Aleksandr Mogilnya valittu Hockey Hall of Fameen. Mogilny pelasi NHL:ssä 990 ottelua ja paukutti 1032 tehopistettä. Hänen loikkauksensa Neuvostoliitosta NHL:ään oli aikanaan valtava kohu ja iso askel venäläisille Pohjois-Amerikassa.

Sen sijaan kunniagalleriaan valittiin poikkeuksellinen määrä maalivahti osaamista. Barasso pelasi 19 NHL-kautta, voitti kaksi Stanley Cupia ja valittiin kertaalleen sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Lundqvist puolestaan pelasi NHL:ssä 16 kautta ollen jatkuvasti sarjan kärkivahteja ja hän voitti urallaan yhden Vezina Trophyn.

Sentteri Turgeon puolestaan pelasi pitkän ja vauhdikkaan uran. Hän vietti NHL:ssä 19 vuotta, jona aikana hänet valittiin viidesti All Star -otteluun. Hän edusti Buffalo Sabresia, New York Islandersia, Montreal Canadiensia, St. Louis Bluesia, Dallas Starsia ja Colorado Avalanchea. Hän iski NHL:ssä 515 maalia ja antoi 812 maalisyöttöä.

Kanadan naiskiekkoilun tähti Oullette taas teki upean kansainvälisen uran. Hän voitti neljä olympiakultaa, kuusi maailmanmestaruutta ja kuusi MM-hopeaa. Oullette oli parhaimmillaan Vancouverin olympialaisissa 2010, kun hän paukutti viiteen otteluun tehot 2+9=11.