Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa ja lainaprosessi hoidetaan alusta loppuun netissä. Kun harkinnassa on vakuudeton laina, kannattaa lainatarjoukset kuitenkin kilpailuttaa aina edullisimman löytämiseksi.

Kilpailuttaminen on helpointa tehdä lainanvälittäjän kautta. Jos kilpailuttamisen tahtoo tehdä itse, joutuu täyttämään hakemuksen erikseen jokaisen lainanmyöntäjän sivuilla. Lainanvälittäjän palveluita hyödyntämällä riittää, että täyttää yhden hakemuksen, joka välitetään hakijan puolesta jopa kymmenille eri pankeille ja rahalaitoksille.

Lainanvälittäjän palvelut ovat aina maksuttomia hakijalle, eikä pelkän hakemuksen täyttäminen vielä sido mihinkään. Hakijan tarvitsee vain täyttää hakemus ja Rahalaitos välittää sen useille lainanmyöntäjille. Tarjouksia saa hetkessä ja pääsee vertailemaan niitä keskenään löytääkseen edullisimman.

Vakuudeton laina käytetään suurempiin hankintoihin ja arjen kulutukseen

Vakuudetonta lainaa voi hakea ilman vakuuksia ja takaajia. Lainaa hakiessa ei tarvitse tehdä erikseen selvitystä siitä, mihin lainasumman aikoo käyttää. Se onkin erittäin nopea ja helppo hakea, ja päätös lainan myöntämisestä tehdään hakijan maksukyvyn mukaan.

Vakuudetonta lainaa haetaan monipuolisesti eri tarkoituksiin. Sen avulla voidaan rahoittaa myös isompia hankintoja kuten auton tai veneen osto. Vakuudetonta lainaa voidaan hakea myös vaikka häiden järjestämiseen, matkailua varten tai kodin remontin rahoitukseen. Joskus vakuudetonta lainaa haetaan myös yleisesti arjen kulutukseen tai isompien huonekalujen tai kodinkoneiden hankintaan.

Vakuudettoman lainan saa käyttöön erittäin nopeasti, joten se sopii myös kiireisempien tarpeiden rahoittamiseen. Vakuudetonta lainaa voi hakea myös aiempien lainojen yhdistelyyn.

Edullisin laina löytyy vain kilpailuttamalla

Vain kilpailuttamalla on mahdollista löytää edullisin laina. Kilpailuttamalla pääsee vertailemaan eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja ja voi valita niiden joukosta itselleen edullisimman tarjouksen.

Kilpailuttaessa huomio kannattaa kiinnittää erityisesti lainatarjousten todelliseen vuosikorkoon, koska se huomioi kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Lainan kustannukset koostuvat lainan korosta sekä lainan sivukuluista. Sivukuluja ovat muun muassa tilinhoitopalkkio ja laskutuslisä. Myös lainan avaamisesta voidaan veloittaa kertaluontoinen järjestelypalkkio tai avausmaksu.

Lainatarjousten todellisia vuosikorkoja vertailemalla löytyy helposti edullisin lainatarjous. Valitsemalla edullisimman tarjouksen voi säästää takaisinmaksun aikana jo huomattavan summan rahaa.

Lainanvälittäjä auttaa vertailemaan lainatarjouksia

Lainanvälittäjät eivät itse myönnä lainoja, vaan auttavat vertailemaan eri lainatarjouksia ja löytämään sopivimman vaihtoehdon. Yleensä sopivin laina on se, joka tulee takaisinmaksun aikana edullisimmaksi. Tarjousten vertailu lainanvälittäjän palvelussa on helppoa ja tarjousten joukosta pääsee valitsemaan nopeasti sen edullisimman.

Lainanvälittäjän palvelut ovat aina hakijalle täysin maksuttomia. On myös hyvä muistaa, että hakemuksen lähettäminen ei vielä sido mihinkään, eikä tarjouksia ole pakko hyväksyä, jos ei ole niihin tyytyväinen.

Mikäli haaveissa on kodin remontti tai kaukomatka ulkomaille ja niiden rahoitusvaihtoehtona on pohdittu vakuudetonta lainaa, kannattaa lainatarjoukset aina kilpailuttaa ennen sopimuksen allekirjoittamista. Lainanvälittäjän kautta kilpailuttaminen onnistuu hetkessä ja näin pääsee nopeasti valitsemaan edullisimman lainatarjouksen. Kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, koska se kertoo parhaiten lainan todellisista kustannuksista.