Pittsburgh Penguins nimesi perjantaina Kyle Dubasin, 37, jääkiekkopuolen johtajaksi. Toronto Maple Leafsin GM:n viran toukokuussa jättänyt Dubas toimii myös Penguinsin väliaikaisena GM:nä.

Dubas linjasi heti ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan, että Penguinsin kärkimiehet eivät ole lähdössä minnekään.

– Näen asian niin, että jos jotkut haluavat lyödä vetoa Mike SullivaniaSidney CrosbyaJevgeni MalkiniaKris Letangia tai muita vastaan, niin lyökää vaan. Itse aion panostaa heihin ja jatkaa työskentelyä heidän kanssaan, Dubas sanoi The Athletic -sivuston mukaan.

Samanlaista luottamuslausetta ei kuitenkaan annettu kaikille Penguinsin jäsenille. Varsinkin joukkueen alempiin ketjuihin odotetaan merkittäviä muutoksia.

Dubasin urakka käynnistyy edellisen GM:n Ron Hextallin sotkuja siivoillessa. Viime kevään siirtorajalla Penguinsiin hankitun suomalaishyökkääjän Mikael Granlundin viiden miljoonan dollarin palkan takaava ja vuoteen 2025 ulottuva sopimus on ilmiselvä rasite, josta seurajohdon tulee päästä eroon.

– Penguins saisi lisää budjettia kesän hankintoihin, jos Granlundin sopimus ostetaan ulos. Jason Zuckerin sopimus päättyy tähän kauteen, mutta hän voisi mahdollisesti jatkaa joukkueessa ensi kaudella. Dubas väläytteli (lehdistötilaisuudessa) mahdollisuutta käyttää budjettia merkittävään pelaajaan, joka voisi tässä tapauksessa juuri olla Zucker, The Athletic -sivuston toimittaja Sean Gentille taustoittaa.

Dubas onnistui Toronto Maple Leafsissä saamaan työteliäistä alaketjujen miehistä – kuten Zach Hymanista tai Michael Buntingista – paljon irti, joten Pengunsin odotetaan etsivän kesällä vastaavanlaisia pelaajatyyppejä.

– Ehkä Evan Rodrigues haluaa palata Penguinsiin? Erik Haula olisi peliä edistävä pelaaja, jolla on nopeutta sekä ajoittaisia vaikeuksia maalinteossa. Haula vaikuttaisi loogiselta hankinnalta. Alex Kerfoot pelasi Dubasin Torontossa ja hän voisi hyvinkin puolustuspelaamisellaan sopia Penguinsin muottiin. Sama pätee Pierre Engvallin kohdalla, Gentille pyöritteli vaihtoehtoja.

32-vuotias Haula pelasi päättyneellä kaudella New Jersey Devilsin riveissä 80 runkosarjaottelua tehoin 14+27=41. Pudotuspeleissä porilainen summasi 12 ottelussa tehot 4+2=6.