Carolina Hurricanesin ykkössentteri Sebastian Ahon viisivuotinen sopimus kattaa vielä alkavan kauden, mutta osapuolet voivat neuvotella jatkosopimuksesta jo tänä kesänä.

Mediajätti The Athleticin NHL-toimittaja Pierre LeBrun arvioi Ahon saavan mukavan korotuksen nykyiseen 8,4 miljoonan dollarin vuosipalkkaansa. LeBrun nostaa verrokiksi toisen tähtisentterin.

– Uskoakseni Aho haluaa jäädä seuraan, eikä Hurricanes epäröi tarjota kahdeksan vuoden maksimisopimusta. Sopimuksen summista on liian aikaista puhua, mutta (Ahon agentti) Gerry Johansson neuvotteli Brayden Pointille kaksi vuotta sitten kahdeksan vuoden ja 76 miljoonan dollarin sopimuksen, jonka vuosipalkka on 9,5 miljoonaa.

– Hurricanes haluaisi varmasti saada Ahon nimen sopimuspaperiin tätä halvemmalla, mutta Johansson vetoaa taatusti siihen, että Pointin sopimus solmittiin jo kaksi vuotta sitten, LeBrun muistuttaa vuosi vuodelta nousevaan palkkakattoon vedoten.

Kohta 26-vuotiaan Ahon uran pistekeskiarvo 82 pelattua ottelua kohti on 74. Pointin, 27, vastaava lukema on 76. Lieneekin varsin realistista arvioida Ahon vuosipalkan sijoittuvan Pointin lukemiin.