Suomen Jääkiekkoilijat Ry (pelaajayhdistys) on ilmaissut tyytymättömyytensä Liigan päätökseen pitää sarja toistaiseksi suljettuna. Pelaajat ovat lähes yksimielisesti avoimien sarjojen ja karsintojen kannalla.

Liiga ilmoitti torstaina, ettei se ota vastaan uusia lisenssihakemuksia Mestis-seuroilta kaudeksi 2024–25. Päätös sulkee hallitsevalta Mestis-mestari Kiekko-Espoolta sekä paluun suomalaiseen kiekkoiluun tekevältä Jokereilta ovet paluusta pääsarjatasolle ainakin kahden seuraavan kauden osalta.

Pelaajayhdistys järjesti keväällä 2023 kyselyn kaikille Liigan ja Mestiksen pelaajille, joihin vastasi yhteensä 465 pelaajaa. Pelaajilta kysyttiin, että tulisiko Liigan ja Mestiksen välillä olla mahdollisuus nousta ja tippua urheilullisen menestyksen perusteella. Peräti 98 prosenttia vastaajista oli avoimien sarjojen puolella.

– Jääkiekko on pelaajien peli ja pelaajien mielipide tulisi olla se kaikista tärkein tässäkin asiassa. Pelaajayhdistys tukee vahvasti kaikin tavoin avointa Liigaa ja haluaa myös olla mukana kehittämässä sarjajärjestelmiä yhteistyössä Liigan ja Jääkiekkoliiton kanssa, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt kertoi tiedotteessa.