Vaasan Sport on vahvistanut ensi kauden puolustuspäätään. Seura on solminut yhden kauden mittaisen sopimuksen puolustaja Reece Scarlettin, 30, kanssa.

Viime kaudella Scarlett pelasi Saksan pääsarjassa Löwen Frankfurtin riveissä. 38 ottelussa hän nakutti tehot 5+16=21.

Aiemmalla urallaan Scarlett on pelannut myös KHL:ssä ja AHL:ssä. Kanadalaispakin paras kausi farmiliigassa oli 2015-16, kun hän nakutti 60 matsissa tehot 4+22=26.

Sportin urheilujohtaja Herkko Kosken mukaan vaasalaiset saivat riveihinsä monipuolisen puolustajan.

– Olen erittäin iloinen, että saamme Reecen Vaasaan. Hän on monipuolinen pelaaja ja kokenut ammattilainen, joka pystyy auttamaan meitä kaikilla pelin osa-alueilla. Hän omaa hyvän pelikäsityksen ja erinomaiset puolustuspelitaidot, joiden varaan pystymme rakentamaan. Hän on pelannut kovissa sarjoissa myös ylivoimaa, joten tällekin osa-alueelle saamme vahvistusta. Tehtyjen arvioiden ja selvitysten perusteella, saimme positiivista viestiä hänen luonteestaan, joukkueelle pelaamisesta ja voittamisen halusta. Hänen kanssaan käydyistä keskusteluista nämä samat asiat tulivat myös esille, ja luotan siihen, että saamme pukukoppiimme yhden hyvän ihmisen ja suunnannäyttäjän lisää, Koski kommentoi.

Sportin joukkueen on jo valmis, mutta kaikkia sopimusuutisia ei kuitenkaan ole vielä kerrottu julkisuuteen.

– Tämän sopimuksen myötä joukkueemme alkaa olemaan valmis, viimeiset valinnat joukkueen mukana kesällä harjoitelleista pelaajista teemme elokuun alkupuoliskolla. Kesän aikana julkaisemme vielä kaksi hyökkääjää, joiden kanssa olemme tehneet sopimukset jo aikaisemmin keväällä. Pidämme toki koko ajan silmät ja korvat auki, jos joku meille sopiva pelaaja löytyy, joka voisi vielä vahvistaa joukkuettamme tulevalla kaudella, Koski kertoo.