Jokerit ja Kiekko-Espoo ovat olleet kuuma puheenaihe suomalaisessa kiekkoilussa. Pääkaupunkiseudun Mestis-joukkueet tavoittelevat nousua Liigaan lähivuosina, mikä toisi sarjaan runsaasti lisää paikallispelejä.

HIFK:ssa asenteet nousijoita kohtaan ovat vähintäänkin neutraalit. Helsingin Sanomat haastatteli aiheesta HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaista.

– En ole rehellisesti miettinyt asiaa, minulla on ollut fokus täysin omassa työssäni. Keskityn täysin HIFK:hon, ja sen enempää minulla ei ole heidän asioistaan kantaa otettavaa, Salmelainen kommentoi maanantaina.

Kommentti on varsin yllättävä. Esimerkiksi Tampereella ja Satakunnassa paikallispelit ovat vetovoimainen tapahtuma, jotka saavat runsaasti huomiota ja katsojia. Taloudellisesti voisi kuvitella, että Jokereiden ja Kiekko-Espoon paluu toisi myös runsaasti nostetta HIFK:lle.