Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Sampo Ranta, 22, siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin SHL:ään.

Ruotsalaisseura MoDo Hockey tiedottaa tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Rannan kanssa.

Ranta on pelannut edelliset kolme kautta Colorado Avalanchen organisaatiossa. 189-senttinen laitahyökkääjä pelasi kuluneella kaudella NHL:ssä kuusi ottelua ilman tehoja. Suurimman osan ajastaan Ranta on viettänyt AHL:ssä Colorado Eaglesin joukkueessa.

Ranta on Avalanchen kesän 2018 kolmannen kierroksen (78.) varaus. Suomessa edellisen kerran kaudella 2014-15 TPS:n B-junioreissa pelannut hyökkääjä siirtyi Avalanchen organisaatioon Minnesotan yliopistojoukkueesta. Ennen yliopistokiekkoa kookas hyökkääjä pelasi kahden kauden ajan USHL-seura Sioux City Musketeersissa.

The Athletic -sivuston tietojen mukaan Avalanche aikoo tehdä kesällä sopimustarjouksen (qualifying offer) Rannalle, jotta pelaajan oikeudet pysyvät NHL-seuralla SHL-siirrosta huolimatta.