C Moren MM-kisojen oheisohjelma Mestareiden pöytä keskusteli perjantaina Mikko Rantasesta ja siitä, mitä he odottavat suomalaistähdeltä MM-kisoissa. Keskustelussa olivat mukana Sami Kapanen, Olli Jokinen ja Janne Pesonen.

Odotukset Rantasta kohtaan ovat luonnollisesti tapissa, sillä Rantanen paukutti NHL:ssä menneellä kaudella yli 50 maalia ja yli sata tehopistettä. Sen myötä Rantasta pidetään MM-turnauksen parhaana pelaajana. C Moren asiantuntijoilla oli kuitenkin paljon muutakin positiivista sanottavaa Rantasesta kuin pelkät pisteet.

– Varmasti tulee laittamaan kaikki peliin, joukkue edellä mennään. Odotan samantyyppistä peliä kun mitä vaikka (Mikael) Granlundilta nähtiin, kun hän tuli viime vuonna mukaan. Hän heitti saman tien sydämen ja sielun kentälle ja pelasi kaikki tilanteet ihan viimeisen päälle. Olen ihan satavarma, että Rane tulee tekemään sen saman ja toivottavasti tekee siihen päälle vielä roppakaupalla niitä pinnoja, Pesonen sanoi.

Myös Jokiselta irtosi vuolaat kehut Rantasen suuntaan. Hän nosti Rantasesta esiin muun muassa poikkeuksellisen monipuolisuuden sekä joukkue edellä -ajattelutavan ennen omaa henkilökohtaista suoritustaan.

– Sen, mitä olen hänen pelaamistaan katsonut ja minkälaisia lausuntoja hän on antanut kisojen alla, huomaa sen, että hän on tullut tänne voittamaan. Hän on nähnyt sen mahdollisuuden, että nyt on taas tilaisuus voittaa jotain. Mikon haastatteluista on paistanut läpi se, että hän puhuu nimenomaan siitä, että haluaa saada sen hyökkäyskentällisen pelin toimimaan. Jos siinä on maalinsylkijöitä vierellä, niin hän pystyy mukautumaan pelintekijäksi. Jos siinä on syöttäjä keskellä, niin hän pystyy olemaan maalintekijä. Nyt puhutaan niin hyvästä pelaajasta, että hän pystyy auttamaan ja tukemaan sitä, että se kentällinen toimii. Ei niinkään, että hänen peli toimii, vaan nimenomaan sen kentällisen peli, Jokinen lausui.