NHL-pelaajien keskuudessa sarjan kenties vihatuin kaupunki Winnipeg ja sen kiekkoylpeys Jets ovat viime vuosina olleet tapetilla joukkueen huonon ilmapiirin vuoksi. Onpa seuran kärkipelaajia syytetty suomalaismediassa asti jopa työpaikkakiusaamisesta.

Suomalaisista huippulupauksista Sami Niku, Ville Heinola ja Kristian Vesalainen eivät ole saaneet seurassa kunnon näyttöpaikkaa. Kaiken kruununa itse Patrik Laine halusi taannoin siirron pois seurasta.

Nyt seuran kitkerissä tunnelmissa seuran jättävien pelaajien listaan voidaan lisätä saksalaisen puolustaja Leon Gawanken, 23, nimi. Gawanke on hakenut pelipaikkaa NHL:stä nyt neljän kauden ajan – ilman ainuttakaan näyttöpaikkaa ylhäällä. Mies iski tällä AHL-kaudella 68 peliin pakille komeat tehot 20+25=45. Tästä huolimatta mies ei saanut tililleen ainuttakaan NHL-peliä.

Gawanke solmi hiljattain peräti neljän vuoden sopimuksen DEL-sarjaan ja Adler Mannheimiin. Puolustaja lataakin varsin kitkerää tekstiä Jetsin suuntaan.

– En aio mennä sinne enää koskaan! Se oli siinä. Tein hurjasti töitä neljän kauden ajan, enkä saanut ainuttakaan tilaisuutta. Se on turhauttavaa, varsinkin kun näet, ketkä kaikki saavat näyttöpaikkoja, Gawanke tylyttää saksalaislehti Kickerille.

– Olen yhä toiveikas sen suhteen, että he treidaavat minut, puolustaja luo uskoa tulevaisuuteen.