NHL:n hallitseva Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanche tiedotti tiistaina shokeeraavasta uutisesta.

Seura kertoi Twitter-tilillään kapteeni Gabriel Landeskogin joutuvan polvileikkaukseen, joka pitää 30-vuotiaan ruotsalaishyökkääjän sivussa tositoimista myös ensi kauden. Operaatiossa Landeskogin polveen tehdään rustosiirto.

Stanley Cupin voitto tuli 30-vuotiaalle supertähdelle kalliiksi, sillä polvivamman saanut hyökkääjä ei pystynyt pelaamaan koko käynnissä olevalla kaudella otteluakaan. Tuore leikkausuutinen tietääkin samalla sitä, että Landeskogilta jää väliin toinen peräkkäinen kausi.

Käynnissä oleva NHL-kausi on vasta toinen Landeskogin kahdeksanvuotisesta sopimuksesta, joka takaa hyökkääjälle seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkan.

Colorado Avalanche

@Avalanche
Colorado Avalanche captain Gabriel Landeskog will undergo a cartilage transplant in his right knee on May 10. The surgery will be performed by Dr. Brian Cole at the Rush University Medical Center in Chicago. The 30-year-old forward is expected to miss the entire 2023-24 season.