Yhtenä suurimmista suosikeista perjantaina käynnistyviin MM-kisoihin lähtevä Ruotsi ei saa jalkeille läheskään nimekkäintä ryhmää lukuisten NHL-tähtien kieltäydyttyä kisakutsusta.

Tuoreimpana takaiskuna Boston Bruinsin tähtipuolustaja Hampus Lindholm kertoi jättävänsä kisat väliin loukkaantumisen vuoksi. Lindholm, 29, olisi ollut Tre Kronorin selvä ykköspuolustaja. Mies nakutti tällä kaudella 80 runkosarjapelissä NHL-uransa ennätystehot 10+43=53.

– Olen todella pahoillani joutuessani jättämään kisat väliin. Huomasimme tänään, että olen pelannut viimeisen kuukauden ajan jalkamurtuman kanssa. Olin hyvin innoissani MM-kisoista ja tuntuu surulliselta, etten saa edustaa Tre Kronoria varsinkin, kun oma pelini kulkee tällä hetkellä niin hyvin. Myös päävalmentaja Sam Hallam on hieno ihminen ja valmentaja. Mutta valitettavasti näin, Lindholm kommentoi Aftonbladetille.

Lindholm on edustanut Ruotsia MM-tasolla kertaalleen. Miehen kisaedustus vuonna 2018 päättyi MM-kultajuhliin.