New Jersey Devilsin kausi jääkiekon NHL:ssä päättyi viime yönä pudotuspelien toiselle kierrokselle. Carolina Hurricanes oli viidennessä pelissä parempi jatkoerän jälkeen maalein 3-2 edeten konferenssifinaaleihin voitoin 4-1.

Devilsin putoaminen tarkoitti sitä, että ruotsalaishyökkääjä Jesper Brattin kausi tuli samalla päätökseen. Aftonbladet kirjoitti perjantaiaamuna, ettei pelaaja ole tulossa Tampereen ja Riikan MM-kisoihin edustamaan Ruotsia.

Syy tosin on täysin ymmärrettävä.

– Hänen sopimuksensa on päättymässä, jonka takia hän ei voi osallistua MM-kisoihin, agentti Joakim Persson oli sanonut lehdelle.

24-vuotias Bratt olisi ollut huima vahvistus. Hän iski New Jerseylle 82 runkosarjan pelissä 73 (32+41) pistettä, 12 pudotuspeliottelun saldo oli 1+5=6. Hän on edustanut joukkuetta läpi NHL-uransa, alkaen sesongista 2017-18.

Tre Kronor odottanee edelleen NHL-ukkoja mukaan. Tätä juttua kirjoittaessa sillä oli viisi paikkaa avoinna kokoonpanosta.

Esimerkiksi William Nylander, Calle Järnkrok, Timothy Liljegren, Adam Larsson ja Alexander Wennberg taistelevat pudotuspeleissä, joten näiden kohtalot ovat vielä täysin auki.

Ruotsi on saanut NHL-kieltäytymisten myötä lunta tupaan oikein urakalla. Esimerkiksi hyökkääjistä Elias Pettersson, Adrian Kempe ja Mika Zibanejad sekä puolustajista Erik Karlsson ja Victor Hedman eivät ole mukana.

Pettersson oli tulossa, mutta lopulta liian kallis vakuutus eväsi kisareissun.