Matthew Tkachuk ratkaisi ensimmäisen NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjan ottelun Florida Panthersille neljännessä jatkoerässä.

The Athleticin NHL-toimittaja Pierre LeBrunin mukaan ei ollut kaukana, että Tkachuk iskisi juuri nyt maaleja Panthersin sijaan juuri konferenssifinaalivastustaja Carolina Hurricanesin paidassa. Hurricanes nimittäin teki miehestä tarjouksen Calgary Flamesille viime kesänä, vähän ennen kuin Pantheres astui kuvaan omalla tarjouksellaan.

– Kolme viimeistä joukkuetta kilpajuoksussa Tkachukista olivat St. Louis Blues, Carolina Hurricanes sekä Florida Panthers. Hurricanesin tarjous – joka sisälsi mm. Martin Necasin – oli lopulta Flamesin kakkosvaihtoehto, koska diili olisi taannut Flamesille enemmänkin tulevaisuuden palasia. Tästä syystä Floridan tarjous vei voiton, yrittäähän Calgary voittaa nyt eikä myöhemmin, LeBrun paljastaa.

Panthers maksoi Flamesille Tkachukista kovan hinnan, matkasivathan toiseen suuntaan mm. Panthersin pitkäaikaiset tähtipelaajat Jonathan Huberdeau sekä MacKenzie Weegar. Tkachuk on kuitenkin vastannut huutoon loistavasti. Agitaattori iski avauskaudellaan Panthersissa pelaamissaan 79 runkosarjapelissä 40 maalia ja 109 pistettä.