Kari Jalosen luotsaama Tshekki koki maanantaina yllätystappion jääkiekon Tampereen ja Riikan MM-kisoissa. Hallitseva MM-pronssimitalisti taipui toisen lohkon isäntäjoukkue Latvialle jatkoajalla maalein 3-4.

Perustilastoista silmiinpistävin on laukaisutilasto – se kirjattiin Latvialle melko selvin lukemin 35-25.

Ottelun ratkaisijaksi nousi jatkoajalla liigajoukkue Jukurien nelosketjun hyökkääjä Oskars Batna. Latvia voitti Tshekin ensimmäistä kertaa MM-tasolla juhlien voittoa kuin maailmanmestaruutta konsanaan. Ratkaisija Batna nakutti mikkeliläisille viime ja toissa kaudella yhteensä kuusi maalia.

Tulos avasi Latvian pistetilin. Maa oli aloittanut turnauksen kahdella suoralla tappiolla, kun Kanada murskasi isännät 6-0 ja Slovakia niisti pisteet maalein 2-1.

Samalla meni Tshekin voittoputki romukoppaan. Joukkue voitti avauspelissä Slovakian 3-2 ja Kazakstanin 5-1.