Florida Panthersin ja Carolina Hurricanesin välisen NHL:n itäisen konferenssifinaalisarjan avausottelun ratkaisua saatiin odottaa peräti 4. jatkoerään asti. Panthersin supertähti Matthew Tkachuk ampui 3-2-voittomaalin vain 12 sekuntia ennen 4. jatkoerän päättymistä.

Panthersin ja Hurricanesin välinen kamppailu jää historiankirjoihin kuudenneksi pisimpänä NHL-otteluna (139 minuuttia). Tkachukin maalin syntyessä kello näytti paikallista aikaa 01:54 yöllä.

Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov vastasi ottelun 1-1-osumasta. Panthersin suomalaispelaajat Anton Lundell ja Eetu Luostarinen jäivät ilman pisteitä.

Hurricanesin suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväisen palasi kaukaloon kuukauden poissaolon jälkeen. Käsivammasta kärsinyt Teräväinen jäi ottelussa ilman pisteittä. Sebastian Aho puolestaan tarjoili Seth Jarvisin iskemän ottelun avausmaalin.