Carolina Hurricanes valmistautuu parhaillaan NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjaan toista sarjan ”suomalaisjoukkuetta” Florida Panthersia vastaan.

Nyt hurrikaaniryhmästä on tipahtanut suomalaisittain loistouutisia, kun Teuvo Teräväinen on hänkin palaamassa pelikuntoon pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Maanantaina ilman kontaktit kieltävää paitaa harjoitellut taituri sanoo olevansa valmis askiin vaikka heti. Päävalmentaja Rod Brind’Amour toppuuttelee kuitenkin suomalaisen puheita. Paikka pelaavassa kokoonpanossa ei ole itsestäänselvyys.

– Luulen, että olen melko lailla valmis palaamaan. Koska tahansa päävalmentaja päättää laittaa minut askiin, olen valmis, Teräväinen totesi maanantain harjoitusten jälkeen medialle.

– Hän on riittävän terve. En aio silti heittää häntä kaukaloon, ellei hän voi laukoa, Brind’Amour viittaa Teräväisen leikattuun käteen.

Teräväinen itse sanoo olleensa jo varma, että New York Islandersin Jean-Gabriel Pageaun mailaniskusta tullut käsivamma päättäisi miehen kauden.

– Hullua, olin varma että kausi oli siinä. Lääkärit tekivät erinomaista työtä ja nyt näyttää siltä, että pääsen palaamaan melko pian, Teräväinen kiittelee.

Hurrianesin kärkihyökkääjistä Andrei Svetshnikovin ja Max Paciorettyn kaudet ovat jo päättyneet loukkaantumisiin, minkä vuoksi Teräväisen paluu olisi entistä arvokkaampaa joukkueelle.