Colorado Avalanchen Artturi Lehkonen ottaa tuoreessa Kalju Cornerissa kantaa Leijonien suurimman supertähden Mikko Rantasen odotuksiin nähden vaisuihin otteisiin MM-kisojen alkusarjassa.

Lehkonen muistuttaa uusien kuvioiden ottavan aikansa, vaikka kyseessä onkin maailmanluokan tähtihyökkääjä. Rantasen kohdalla syytä huoleen ei Lehkosen mukaan ole, sillä merkitykselliset pelit ovat vasta edessä.

– Mä ymmärrän sen kritiikin, sillä Mikkohan on top 6 -laituri koko maailmassa, mutta puhutaan kuitenkin alkusarjasta. Turnaus ei ratkea ihan tässä. Peli on vähän erilaista. Sulla on uuden ketjukaverit ja uusi pelisysteemi. Antaa muutaman pelin tottua, Lehkonen muistuttaa.

– Kyllä se Mikko sieltä tulee. Se on aika hyvä poika pelaamaan tuota jääkiekkoa. Se on tuon turnauksen ylivoimaisesti paras pelaaja ja se tulee näyttämään sen vielä.

Lehkonen nostaa esiin yhden osa-alueen, jolla peli on täysin erilaista MM-kisoissa ja NHL:ssä.

– Mikko on tottunut siihen, että se on laitojen lähellä ja pystyy dominoimaan peliä. Tykkää tosi paljon kamppailla. Ehkä sille tulee jopa sellaisia tilanteita, joissa se yllättyy siitä, kuinka paljon sillä on aikaa ja se ei tiedä, mitä sen ajan kanssa tehdä. Siinä kestää 2-3 peliä tottua.

– Puolivälierissä Mikko tulee olemaan ihan… se on kuitenkin ihan elukka se äijä. Sitten kun pelataan isoista asioista, se ei pasko housuun ja se tekee kaiken voiton eteen. Se on voittanut jokaisella asteella, missä se on ollut. Siltä puuttuu MM-kulta ja kyllä se sen haluaa, Lehkonen muistuttaa.

Rantanen on merkkauttanut neljässä ensimmäisessä MM-kisapelissä tehot 0+4.