Arizona Coyotesin tulevaisuuden suunnitelmat menivät täysin uusiksi viime viikolla, kun seuran kunnianhimoinen areenahanke kaatui Tempen kaupungin kansanäänestyksen epäsuotuisaan tulokseen.

Coyotes jatkaa ainakin vielä ensi kaudella 5000 katsojaa vetävällä Mullett Arenalla, jota on pidetty NHL:ssä yleisenä naurunaiheena. Yliopistokiekkoon suunniteltu areena vetää reippaasti vähemmän katsojia kuin Liiga-seura Kouvolan KooKoon Lumo Areena.

Areenahankkeen kaatuminen oli myös yksi merkittävä tekijä Coyotesin kirkkaimman timantin Logan Cooleyn, 19, ensi kauden joukkueen valintaan. Kesän 2022 varaustilaisuudessa 3. pelaajana valittu Cooley ilmoitti viime viikonloppuna NHL-uransa aloittamisen sijaan jatkaa Minnesotan yliopistojoukkueessa ensi kaudella.

– Totta kai se vaikutti asiaan. Olin tavallaan alun perin kallistunut NHL:n suuntaan. Molemmat ovat kuitenkin hyviä vaihtoehtoja. Pääkopassani on kolkuttanut ajatus siitä, että minulla on vielä paljon tehtävää yliopistokiekossa, yhdysvaltalaislupaus paljasti The Athletic -sivustolle.

Cooley on yksi maailman kovimpia NHL:n ulkopuolella pelaavia kiekkolupauksia. Huipputaitava sentteri oli tulokaskaudellaan NCAA-sarjan pistepörssissä toisena mätettyään 39 ottelussa hurjat tehot 22+38=60.

Cooley pelasi vuodenvaihteessa Yhdysvaltojen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana MM-kisoissa. Hän takoi turnauksen seitsemässä ottelussa tehopisteet 7+7=14.

College Hockey News

@chnews
Big News ... Logan Cooley returning

Minnesota Men’s Hockey

@GopherHockey
9️⃣2️⃣ IS BACK‼️

Hobey Baker finalist Logan Cooley will return for his sophomore season with the #Gophers!

#PrideOnIce