Columbus Blue Jackets etsii parhaillaan Jarmo Kekäläisen johdolla joukkueen seuraavaa päävalmentajaa.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin tietojen mukaan Kekäläisen papereihin on nyt noussut melkoinen yllätysnimi: Patrick Roy.

Colorado Avalanchen ja Montreal Canadiensin legendaarinen maalivahti on työskennellyt edelliset viisi kautta Kanadan juniorisarja QMJHL:ssä Quebec Rempartsin GM:nä ja päävalmentajana. Remparts pelaa parhaillaan CHL:n Memorial Cup -lopputurnauksessa.

– Remparts on näyttänyt erittäin hyvältä joukkueelta Memorial Cupissa. Jos jokin seura on ollut Roy’n kanssa yhteyksissä, niin se on Blue Jackets, Friedman paljasti Hockey Night In Canada -lähetyksessä.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun puolestaan raportoi, että Roy on kiinnostunut NHL-pestistä ja että kiekkolegenda olisi jo käynyt alustavia keskusteluja muutaman seuran kanssa.

Roy toimi NHL:ssä Colorado Avalanchen päävalmentajana vuosina 2013-16. Avalanchen pääsi tulisieluisen kiekkolegendan aikakaudella kerran pudotuspeleihin. Roy valittiin ensimmäisellä NHL:n valmennuskaudellaan runkosarjan parhaaksi päävalmentajaksi.