Leijonat murjoi Unkarin MM-kisoissa perjantaina loppulukemin 7-1.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat Suomen osalta vielä nihkeää pelaamista, mutta päätöserässä maalihanat ryöpsähtivät kunnolla auki, kun Suomi mätti kiekon viisi kertaa verkkoon. Maalintekopaikkoja oli runsaasti jo kahteen ensimmäiseenkin erään, mutta tuolloin viimeistely vielä ontui.

– Parissa ekassa erässä tarvittiin taas paljon paikkoja yhteen maaliin, mutta kolmannessa saatiin joukkuepeli vähän parempaan kuosiin. Pelaaminen oli parissa ekassa erässä omalla tavallaan vähän yksinyrittämistä ja pakottamista, mutta jotenkin saatiin homma rentoutumaan tuohon kolmanteen. Tärkeä maali siihen ensimmäiseen vaihtoon. Kolmanteen erään olen tyytyväinen, Jukka Jalonen analysoi ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

Jalonen painotti, että vaikka tulos ei tulisi heti, on jaksettava jauhaa omaa peliään mahdollisimman kovalla tasolla, mikäli menestyä tahtoo.

– Kärsivällisyys on iso asia näissä karkeloissa. Aina ei vaan mene niin kuin itse haluttaisiin, ei joukkue- eikä yksilötasolla. Jos liikaa tuskastuu ja turhautuu, se vaan kipsaa liikaa ja sitä alkaa ajattelemaan omaa toimintaa ja tekemistä liikaa, Jalonen niputti.